Christelijke GGZ behouden

Capelle aan den IJssel, 9 juni 2016 – De GGZ-activiteiten van Lelie zorggroep, bestaande uit de merken Cruciaal, STAGG en In de Bres, zullen een doorstart maken bij CIGGZ BV. Dit betreft een samenwerkingsverband tussen Lelie zorggroep en Zorg van de Zaak Netwerk, waarbij de christelijke identiteit geborgd wordt door Lelie zorggroep en Zorg van de Zaak garant staat voor de kwaliteit van dienstverlening en financiële robuustheid.

Krachten bundelen

“We zijn blij dat we na een moeilijke periode een sterke partij hebben gevonden die de zorgverlening continueert” aldus Henk Möhlmann bestuurder a.i. van de Lelie zorggroep. De GGZ-activiteiten binnen Lelie zorggroep waren onvoldoende qua schaalgrootte. Om die reden heeft Lelie zorggroep besloten haar activiteiten te staken en over te dragen aan een andere partij. Verschillende onderdelen van Zorg van de Zaak bieden namelijk ook geestelijke gezondheidszorg, te weten Skils, Rodersana en Co-eur.  Christelijke GGZ kan gebruik gaan maken van hun kennis en expertise op dit gebied, alsmede de ondersteuning op het gebied van onder andere administratie en personeelszaken.

Aansluiting klantbehoefte

Peter van Maris, directielid bij Zorg van de Zaak: ”Wij zijn blij met deze aanvulling op het Zorg van de Zaak Netwerk. Niet alleen betreft het een waardevolle toevoeging op onze bestaande specialistische GGZ met betrekking tot de zwaardere problematiek. Maar sluiten we hiermee ook aan bij de behoefte van een groot aantal van onze klanten die arbodienstverlening afnemen én werkzaam zijn vanuit een christelijke levensovertuiging.”

De definitieve samenwerking is voorlopig nog afhankelijk van goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit.