Voor kerken

Als kerkelijk werker, voorganger of pastoraal contactpersoon heeft u veel contact met gemeenteleden. In dit contact zult u ook regelmatig te maken krijgen met psychische of psychiatrische  problemen bij gemeenteleden. Wist u bijv. dat 1 op de 4 Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met een psychische stoornis?

Bij klachten en/of ziekten op psychisch en psychiatrisch vlak is pastorale hulp meestal niet afdoende en juist daarom is In de Bres als christelijke GGZ beschikbaar bij dit soort problematiek.

Als kerkelijk werker kent u iemand vaak heel goed en kunt u iemand soms net dat extra zetje geven om op zoek te gaan naar professionele hulp. Wilt u iemand helpen om in zorg te komen? Dan kunt u wijzen op de mogelijkheden van GGZ In de Bres en deze persoon motiveren om een verwijzing te halen bij zijn of haar huisarts.

Samenwerking & officiële verwijzers

Samenwerking met voorgangers en/of pastoraat van een kerkelijke gemeente stellen wij bijzonder op prijs. Zo kunnen we er voor zorgen dat professionele zorg en eventuele pastorale hulp goed op elkaar kan worden afgestemd. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld nuttig zijn als een pastoraal werker af en toe meegaat naar een behandelgesprek. Dit kan uiteraard alleen als de cliënt zelf hiermee akkoord gaat.

Voorlichting & presentaties

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de christelijke GGZ? Of ons wellicht eens uitnodigen voor een presentatie of lezing in uw gemeente? Stuur dan een e-mail naar: info@indebres.nl of neem telefonisch contact met ons op via: T: 088-277 88 81.