Wanneer je vastloopt….

‘Door middel van een aantal gesprekken krijgen mensen vaak al beter grip op hun situatie, waardoor ze weer prima zelf verder kunnen’: aldus ‘Henk’, GZ psycholoog bij GGZ van In de Bres.
De Basis GGZ biedt kortdurende psychologische hulp. In maximaal twaalf gesprekken krijgen mensen handvatten aangereikt om grip te krijgen op hun problematiek.

Tijdens het interview geeft Henk aan dat de Basis GGZ er juist is voor mensen die vastlopen of dreigen vast te lopen.‘We helpen mensen van diverse pluimage in leeftijden variërend van 4 tot 80 jaar, als hulpverleners lopen we een poosje met hen mee. De gesprekken gaan dan bijvoorbeeld over, de situatie op het werk, een moeilijke relatie of een vastlopend gevoelsleven. Stress, relatieproblemen, faalangst, perfectionisme of een gebrek aan zelfvertrouwen, het zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je kunt vastlopen of gewoon hulp nodig hebt. De meeste cliënten melden zichzelf vaak aan via internet’.

Zo hielp Henk een met faalangst kampende jongere weer goed op weg, de jongen in kwestie ontdekte al snel dat hij eigenlijk te perfectionistisch was en dit hem angst bezorgde. Door dit te ontdekken kon hij al snel aan zijn angst om te falen ontsnappen. De jongen zit na acht gesprekken inmiddels weer lekker in zijn vel.

‘Een investering van enkele uurtjes levert vaak al heel veel op’

Ook trof Henk een manager in zijn gesprekskamer. Deze man was na faillissement van zijn bedrijf een poosje depressief geweest, zonder dit zelf te beseffen. In de gesprekken met de psycholoog ontdekte de man dat de depressie de oorzaak was van zijn problematisch functioneren. Na enkele gesprekken waarin de man handvatten kreeg aangereikt, kwam hij op eigen kracht weer uit een moeilijke periode.
Henk: ‘een objectief luisterend oor en een investering van enkele uurtjes kan vaak al heel veel opleveren’. Indien gewenst kunnen ook geloofsaspecten een plaatsje krijgen in een hulptraject. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gebeden met hulpzoekenden. Basis GGZ geeft mensen de mogelijkheid om vroegtijdig een weg in te slaan naar meer balans of herstel in hun leven.

Hulp nodig?
Lees hoe u zich kunt aanmelden voor de Basis GGZ of de Specialistische GGZ