Behandelaanbod voor kinderen

Individuele therapie

Bij een individuele behandeling komt je kind ongeveer één keer per twee weken naar ons toe. In het begin kan dat ook één keer per week zijn. De behandelmethoden die we gebruiken, zijn onder andere:

Relatie en gezin

Behandeling op het gebied van relaties of van problemen thuis is meestal een aanvulling op een individuele behandeling. Hiervoor kom je met je kind of met het hele gezin samen naar een gesprek. Daarbij kan het gaan om:

Groepstherapie

Groepstherapie is vaak een manier om van elkaar te leren en te ontdekken dat je niet de enige bent die tegen bepaalde dingen aanloopt. Behandeling in een groep vindt plaats naast een andere vorm van behandeling. Een groepssessie is meestal één keer per één à twee weken en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De groepen die we bij In de Bres aanbieden voor kinderen zijn:

  • ADHD-groep (8-12 jaar)
  • ASS-groep
  • Brussengroep (BRoer en/of zUS van een gezinslid met een psychisch probleem)
  • KOPP-groep (Kind van een Ouder met een Psychisch Probleem)

Download folders

Meer informatie vind je in onderstaande folders.

Rechten en plichten gescheiden ouders

In deze folder lees je over de rechten en plichten voor gescheiden ouders en wat de rol van de behandelaars van In de Bres daarbij is.

Download folder

Systeemtherapie

Bij systeemtherapie zien we de relatie tussen ouders en kinderen als een ’systeem’. In dit systeem kunnen
problemen ontstaan. In deze folder lees je hier meer over.

Download folder

Beeldende Therapie

Bij beeldende therapie ontdek je al doende hoe je beter met je emoties en problemen kunt omgaan.

Download folder

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocecessing en wordt gebruikt om traumatische ervaringen in relatief korte tijd te laten verdwijnen.

Download folder

Ouderbegeleiding

Heb je soms moeite met bepaald gedrag van je kind of ben je onzeker over hoe je hierop moet reageren? Deze folder legt uit hoe In de Bres ouders kan helpen bij de opvoeding.

Download folder