Relatietherapie (EFT)

EFT: relatietherapie voor partners die hun relatie willen verbeteren

Iedereen vraagt zich in zijn relatie wel eens af: kan ik van de ander op aan? Is mijn partner er voor mij als ik hem of haar nodig heb? Is het antwoord ’ja’, dan is je relatie een veilige plek. Maar twijfel je regelmatig of jij en je partner nog op dezelfde golflengte zitten? Maak je je zorgen over je relatie? Relatietherapie op basis van Emotionally Focused Therapy (EFT) kan jullie helpen weer samen verder te gaan.

Relatietherapie: professionele hulp bij relatieproblemen

Wanneer je een relatie hebt die veilig aanvoelt, dan kun je jezelf zijn. Dan is er ruimte om je gevoelens, behoeften en verlangens te delen. Er is wederzijds begrip en een onderling gevoel van verbondenheid. Is er sprake van steeds terugkerende conflicten die zich bijvoorbeeld uiten in verbale aanvallen op gedrag, verwijten maken of zelfs helemaal geen contact meer zoeken, dan wordt het misschien tijd voor professionele hulp. Met Emotionally Focused Therapy (EFT) biedt In de Bres een relatietherapie die jullie beiden helpt om weer gehoord en gezien te worden. Zodat je je verwachtingen en verlangens weer met elkaar kunt delen.

Met Emotionally Focused Therapy (EFT) biedt In de Bres een relatietherapie die jullie beiden helpt om weer gehoord en gezien te worden.

Relatietherapie verbetert communicatie

Met de relatietherapie EFT staan we stil bij ingesleten patronen en onderliggende gevoelens. En ook bij hoe jullie weer de verbinding met elkaar kunnen aangaan. Met EFT:

  • richt je je op emoties en het begrijpen van liefde en verbinding binnen je relatie
  • kijk je naar communicatie- en gedragspatronen binnen je relatie
  • kijk je naar onderlinge verbinding, begrip, betrokkenheid en toegankelijkheid
  • krijg je oog voor vervelende gebeurtenissen die je partner in zijn vroegere jaren heeft ervaren en hoe dit meespeelt in de relatie
  • bouw je samen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Voordat je met je partner begint aan deze relatietherapie, hebben we een kennismakingsgesprek, waarbij we bespreken of EFT passend is in jullie situatie. Is dat zo, dan kunnen jullie samen met de relatietherapeut starten met de relatietherapie EFT.

Kosten en vergoedingen relatietherapie

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb jij of je partner echter last van psychische problemen, dan kan het zijn dat de behandeling daarvan wel vergoed wordt. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Relatietherapie (EFT)

Download folder
Meer uitgebreide informatie over kosten en vergoedingen

Voor aanmelden, klik hier