Schematherapie

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die veelal toegepast worden bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens.

Voor meer informatie kijk ook op www.schematherapie.nl .

Doordat je bij systeemtherapie elkaar beter leert begrijpen, kan de balans in de relatie worden teruggebracht.

Systeemtherapie: thuissituatie zichtbaar

Tijdens een systeemtherapeutisch gesprek kom je met je partner of met het gezinslid met wie je problemen hebt. Ook kun je met het hele gezin komen. Tijdens systeemtherapie worden patronen zichtbaar, die ook thuis spelen. De behandelaar krijgt zo de mogelijkheid om de patronen inzichtelijk te maken en helpt om deze patronen te veranderen. Ook kunnen tijdens systeemtherapie de dieperliggende oorzaken aangepakt worden, die te maken hebben met het verleden.

Met systeemtherapie balans in de relatie

Het is belangrijk dat de balans in het gezin zo veel mogelijk wordt hersteld. Alleen dan jullie in staat om elkaar te steunen, op een positieve manier met elkaar te communiceren en samen te leven. Het doel van de systeemtherapie is dan ook dat jullie leren naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Dat jullie dezelfde taal leren spreken door een verbetering van de communicatie.

Systeemtherapie

Lees meer over Systeemtherapie in deze folder.

Download folder