Psychische problemen

Psychische problemen: wat nu?

Het is niet altijd aan de buitenkant te zien, op het eerste gezicht lijkt het goed met je te gaan. Wellicht vind je dat je ook geen reden hebt om niet lekker in je vel te zitten. Of misschien heb je het gevoel dat je de enige bent met wie het niet goed gaat. Je denkt dat anderen je niet zullen begrijpen of dat ze je afwijzen als ze weten wat er in je omgaat. Daarom praat je er liever niet over. Hulp zoeken of vragen is dan ook moedig als je psychische problemen hebt.

Psychische problemen in allerlei vormen

Psychische problemen zijn menselijk. Iedereen kan er last van krijgen, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen. Je hebt geen energie, voelt je vaak somber, kunt jezelf niet aan je taken zetten. Of je wordt snel boos of bang. Of je bent geboren met autisme of ADHD. Psychische problemen kunnen in allerlei vormen voorkomen en zich uiten in angstklachten en paniekaanvallen, depressie, agressie, gedragsproblemen of een burn-out.

Als er meer nodig is bij psychische problemen

Soms kom je er zelf weer bovenop met de hulp en steun van de mensen om je heen. Met geloof en vertrouwen. Maar soms is het gewoon te veel. Goedbedoelde adviezen van vrienden en familie schieten dan tekort. Soms heb je professionele hulp nodig. Dat is niets om je voor te schamen. Hulp vragen bij psychische problemen getuigt juist van moed en zelfkennis.

Psychische problemen en geloof

Bij In de Bres zien we geloof en levensvisie als een belangrijk onderdeel van het leven. Geloof kan een bijzondere krachtbron vormen. Een moeilijke periode in je leven kan je dichter bij God brengen, bij de mensen om je heen en bij wat belangrijk voor je is in je leven. Psychische problemen en geloof kunnen ook een negatieve wisselwerking met elkaar hebben. Zo kunnen psychische problemen verwarring brengen en twijfel zaaien over het geloof. Wij bieden een open en vertrouwde sfeer om over je psychische problemen en je geloof te praten.

Wil je meer lezen over de samenhang tussen geloof en psychische problemen, lees dan hier verder over de christelijke GGZ.

Overigens ben je welkom bij ons, ongeacht je geloofsovertuiging, levensvisie of (culturele) achtergrond.