Andere psychische problemen

Heb jij last van andere psychische problemen?

Heb je last van psychische problemen maar heb je jouw klachten of situatie niet teruggevonden in de beschrijving van psychische problemen op deze website? Heb je bijvoorbeeld last van dwanggedachten, moeite met het beheersen van impulsen, verlies je wel eens de werkelijkheid uit het oog? Of heb je andere problemen of zorgen waardoor je last hebt van langdurige stress? Bij In de Bres kijken we graag samen met jou of we je kunnen helpen en op welke manier.

Situaties die tot psychische problemen leiden

Iedereen kan in zijn leven te maken krijgen met psychische problemen. En die kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben. Je ervaart bijvoorbeeld veel stress of hebt moeite met ingrijpende gebeurtenissen en veranderingen in je leven. Of je hebt te maken met ziekte of een beperking bij jezelf of een naaste, met verlies door overlijden van een naaste of door een scheiding. Je bent ongewenst kinderloos, wordt werkeloos, loopt vast op school. Of je hebt vragen rondom geloof en identiteit.

Hulp zoeken bij psychische problemen

Ook kan de levensfase waarin je zit, of een wisseling daarin, spanning met zich meebrengen. Zelfs gebeurtenissen en veranderingen die niet per se negatief zijn (of zelfs heel positief), kunnen extreme stress veroorzaken. Denk maar aan een nieuwe opleiding of baan, verhuizen, trouwen of kinderen krijgen. Het voelt vaak als falen als je niet zelf de problemen kunt oplossen. Maar iedereen kan in zijn leven te maken krijgen met psychische problemen. Soms lukt het gewoon niet om daar zelf een weg in te vinden. Wacht niet te lang met hulp zoeken. We helpen je graag verder.

Kosten en vergoedingen hulp bij psychische problemen

Hulp bij stress die ontstaat door omstandigheden en veranderingen in het leven, worden niet altijd vergoed vanuit de basisverzekering als je 18 jaar of ouder bent. Hiervoor moeten daarnaast ook andere psychische problemen aanwezig zijn, waarvoor behandeling wel wordt vergoed. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Ik wil meer weten over

Meer informatie over hulp bij psychische problemen? Neem gerust contact op.

Ik wil me aanmelden