Wachttijden

Indicatie wachttijden In de Bres

Wij vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk wordt geholpen als je hulp zoekt. Daarom hebben wij ons intakeproces zo ingericht dat je na verwijzing binnen een week een gesprek hebt met een van onze behandelaren. Wacht niet langer, je bent van harte welkom!

Bij kinderen en jongeren is het belangrijk dat voor het intakegesprek het door ons toegestuurde aanmeldformulier en instemmingverklaring is teruggestuurd.

Aanmeldwachttijd per locatie in weken

Met aanmeldwachttijd wordt de periode bedoeld vanaf het moment van verwijzing tot aan het intakegesprek.

Specialistische Jeugdhulp (tot 18 jaar)Basis GGZ (vanaf 18 jaar)Specialistische GGZ (vanaf 18 jaar)
Drachten± 2 – 300
Groningen0± 3 – 4*± 3 – 4*
Hoogeveen000

* Voor de locatie Groningen geldt een langere wachttijd voor volwassenen, tenzij je bereid bent om voor het intakegesprek naar Drachten te komen. De behandeling kan daarna op de locatie Groningen plaatsvinden.

Behandelwachttijd per locatie in weken

De behandelwachttijd is de tijd tussen de intakefase en je eerste behandelgesprek. We doen ons best een behandelwachttijd te voorkomen, zodat je na de intake snel kunt starten met je behandeling. Is er toch een korte behandelwachttijd, dan vind je hieronder hierover meer informatie.

Specialistische Jeugdhulp (tot 18 jaar)Basis GGZ (vanaf 18 jaar)Specialistische GGZ (vanaf 18 jaar)
Drachtengeengeengeen
Groningengeengeengeen
Hoogeveengeengeengeen

N.B. De wachttijden zijn niet afhankelijk van waar je bent verzekerd. Ook zijn ze over het algemeen hetzelfde voor diverse psychische problemen en diagnoses.